Diskografi

Ved å klikke på dei inviduelle album-covera kjem du til Kirkelig Kulturverksted si webside, der du kan kjøpe musikk på nett og lese meir om kvart album.

Album cover
>> Kjøp på nett

Høgtidsrom (2014)

Beate Lech er en meget bevisst og samtidig søkende og åpen vokalist som har sine viktigste erfaringer fra jazzens område ved sin vokalistrolle i gruppen Beady Belle. Nå har hun tatt fatt i mer kjente toner og gitt seg i kast med å sprenge rammene for tradisjonell julemusikk. Sammen med koret SKRUK (dirigent Per Oddvar Hildre) bringer hun en ny juleplate til torgs. Den har fått navnet ”Høgtidsrom”, og her er samtlige arrangementer skrevet av Beate selv. Sammen med en jazztrio bestående av Andreas Bye på trommer, Andreas Ulvo på tangenter og Marius Reksjø på bass bringer Beate Lech og SKRUK et bredere publikum inn i nye musikalske rom som sjelden møbleres med julesanger.
Album cover
>> Kjøp på nett

Sangen fra Katakombene (2013)

Verdens eldste kirkemusikk er på vei tilbake til katakombene. Kristne i Midt-Østen er under press. En ny CD med SKRUK sammen med munker fra to av verdens eldste klostre formidler historier fra kirkens tilbaketog i sine tidligste kjerneområder og bringer kunnskap om en unik musikalsk verdensarv. Det kjente norske koret SKRUK har i samarbeid med Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted skapt en kollasj av autentiske innslag fra liturgien og narrative sanger på norsk. Sangene gjengir dels metaforikk og trosuttrykk fra urkirken, dels forteller de om marginaliseringen og ekskluderingen den syriskortodokse kirken i vår tid er utsatt for.
Album cover
>> Kjøp på nett

Til alle tider (2010)

Norges mest toneangivende kor oppsummerer 33 år på ny CD. Denne vinteren feirer koret sin innsats gjennom nøyaktig ett tredjedels århundre ved å utgi en samle CD med sine største hits. CD’en har fått navnet ”SKRUK til alle tider”. Det er den legendariske dirigenten Per Oddvar Hildre som har vært den ledende iscenesetter av SKRUKs mange suksesser i inn- og utland. Han har maktet å holde den særegne norske kortklangen forbausende stabil på tross av en permanent utskifting av de ca 50 sangerne.
Album cover
>> Kjøp på nett

I Vinens Speil

Sangene er i slekt med både drikkeviser, erotisk ladede kjærlighetssanger og kirkemusikk, men alle tekstene er skrevet innenfor Islams mangfoldige verden. Vi snakker om et CD-prosjekt med sufidikt av Rumi og Hafez gjendiktet av Mahsa Vahdat og Erik Hillestad, fremført av SKRUK og Mahsa i arrangementer av Tord Gustavsen. Platen er blitt et usedvanlig vakker og kraftfullt møte mellom persisk tradisjonell sang og norsk kirkemusikk og jazz. Den er egnet til meditasjon og fordypelse i hvordan menneskehjertet er det samme til alle tider og i alle kulturer.
Album cover
>> Kjøp på nett

Starry Crowns in Heaven (2009)

SKRUK har i alle år lagt vekt på fornying av repertoar og det å utvikle sin egen korklang fristilt i forhold til idealer frå England, USA, Tyskland og Sverige. Men som ein gjengangar gjennom alle desse åra finn vi gospel og negro spirituals. SKRUK har heilt frå starten av inkludert sofistikerte og muskuløse arrangement i denne tradisjonen i sitt repertoar til stor begeistring frå publikum. Stor etterspørsel av innspelt materiale har ført til at koret ønska å dedikere eit heilt album til afroamerikansk åndeleg song. Sidan 1987 har SKRUK samarbeida med dirigenten Samuel Carver Davenport frå New Orleans. Han har jevnlig besøkt koret på øvelsar og jobba med koret denne sommaren fram imot innspeling i Vanylven Kirke. Alle arrangementa er a capella og fleire av dei er skrevne av en av spiritualmusikkens legender, Moses Hogan, ein personleg venn av Davenport.
Album cover
>> Kjøp på nett

Messe for Kari og Ola (2008)

Eit spennande møte mellom SKRUK og Katia Cardenal, mellom Noreg og Nicaragua og mellom gammal messetradisjon og ein fristilt måte å betrakte kyrkja sin bodskap på. "Messe for Kari og Ola" tek evangeliet inn i kvardagslivet i Nicaragua og Noreg og musikken kan minne om karibisk partymusikk frå landsbygda. Melodiane er enkle, tempoet er høgt og billedbruken i tekstane er jordnær og frodig. Verket blei opprinneleg skreve av Carlos Mejia Godoy i 1970-åra under navnet "Misa Campesina" og er her tolka og gjendikta av Erik Hillestad med arrangement av Per Oddvar Hildre. Katia Cardenal, mest kjend for nordmenn for sine spanske tolkningar av Prøysen, akkompagneres av marimba, gitarer, trommer, bass og perkusjon. Ho syng saman med SKRUK for første gong og saman ønsker dei å formidle folkeligheten, men samtidig høgtida i dette verket til norske lyttarar.
Album cover
>> Kjøp på nett

Dype Stille, Sterke Milde (2006)

SKRUK og Nymark Collective har saman laga eit album med norsk, folkeleg, religiøs song basert på New Orleans-jazzens musikalske idealer. Med arrangementer av Tord Gustavsen har koret på ny tilnærma seg bedehustradisjonen og gitt den eit nytt uttrykk. Nymark Collective består av Kåre Nymark på trompet, Tord Gustavsen på piano, Mats Eilertsen på bass og Kenneth Ekornes på perkusjon. Og saman med SKRUK forener dei fyldig og harmonisk rik korklang med skandinavisk jazzminimalisme med utgangspunkt i New Orlens-jazzens karismatiske tilnærmingsmåte til religiøs song. Omslagets motiv er symbolet for "skånsom vask" og angir eit musikalsk uttrykk der dynamikk, fylde og ro står i høysetet. Tittelen "Dype, stille, sterke, milde" gir ei god beskriving av musikkens karakter.
Album cover
>> Kjøp på nett

Sommerlandet (2004)

Tekster av Eyvind Skeie og musikk av Galib Mamedov og Tord Gustavsen. Her føres vi inn i ei reise i håp. Songsyklusen langs ei vakker forteljing gir gripande opplevingar som kan smelte sjølv det hardaste hjarte og formidlar glede og takksemd over livet og Guds løfter. Musikkversjon av Eyvind Skeies bok "Sommerlandet" er ein stille meditasjon over sorgens mange sider.
Album cover
>> Kjøp på nett

Krybberom (2003)

SKRUK og artisten Rim Banna fra Nasaret byr på en samling utsøkt vakre tolkninger av sanger om hyrder, engler, Betlehem og flukten til Egypt: 14 norske og internasjonale julesanger. De fleste av dem er velkjente, og alle handler om hjemløshet og håp om fred i år 0 og i dag. Sangene akkompagneres av piano, bass og perkusjon. Arrangør og pianist er Tord Gustavsen.
Album cover
>> Kjøp på nett

På nytt (2002)

Publikumsfavorittar i nyinnspeling med SKRUK. Det mest etterspurte av SKRUKs repertoar gjennom meir enn 30 år som omfattar både spirituals, klassisk kyrkjemusikk, bedehus-smykker, musikk frå Aserbajdsjan og andre stader der koret har gjort sine streiftog. Alt framføres a cappella.
Album cover
>> Kjøp på nett

Stjerna fra Øst (2002)

"Stjerna fra øst" med undertittel "Jomfru Maja på taigaen" er en helt ny juleplate som inneholder 18 nye julesanger til russiske folketoner. Melodiene er romantiske og sangbare og tekstene er inspirert av juleevangeliet og gamle eventyr og Maria-legender. Stjerna fra øst er en lødig juleplate. SKRUK lager et vakkert korlandskap. Moskva Balalaika Quartet med virtuose Alexander Gorbatsjov i spissen spiller rett fra den russiske folkesjela.
Album cover
>> Kjøp på nett

Stjernen Ledet Vise Menn (1998)

Koret Skruk framfører dei mest kjende julesongane side om side med meir nyskapende uttrykk. Musikarar frå Aserbajdsjan og Ecuador bidreg.
Album cover
>> Kjøp på nett

Landet Vi Kommer Fra (1997)

Per Oddvar Hildre og Erik Hillestad har valgt ut og bearbeidd tradisjonelle låtar fra Aserbajdsjan, som framførast av koret og solistane Brilliant og Ilgar Murdadov. Tekster av Erik Hillestad.
Album cover
>> Kjøp på nett

En For Alle (1995)

Skruk hengir seg til påskens mysterium og dramatiske bodskap. Salmane er plukka blant klassiske og nyare verk.
Album cover
>> Kjøp på nett

Landskap av Stemmer (1992)

"Kjende og elskede salmar framført av kjend og elska kor". «Han tek ikkje glansen av livet», «Eg veit i himmelrik ei borg» m.fl. i nye arrangementer.
Album cover
>> Kjøp på nett

Stille natt (1991)

En tradisjonsrik plate, breddfull av julestemning. Her finner vi våre kjæreste julesanger "Deilig er jorden", "Her kommer dine arme små", "Julekveldsvisa", samt Erik Hillestads nye oversettelse av "Glade jul": "Stille natt". Utgivelsen satte ifølge pressen en ny standard for juleplater i Norge.
Album cover
>> Kjøp på nett

Slipp Mine Fløyter Fri (1990)

En plate, preget av fløyter, gitarer og trommer i alle størrelser, innspilt i Quito, Ecuador, med lokale musikere fra Andesfjellene. Misjon i revers, med norske tekster av Erik Hillestad; lidenskap, økologisk folkevett og melankoli. "Noe av det mest spennende og livgivende som har skjedd i norsk musikkliv" (Klassekampen).
Album cover
>> Kjøp på nett

Living Gospel (1989)

Høy temperatur, hemningsløse solister, ellevilt publikum og en korklang du neppe har hørt maken til! Dette er noen av ingrediensene på "Living Gospel". SKRUK sammen med The New Orleans Gospel Choir, rekruttert fra det svarte baptistmiljøet i New Orleans, hvor gospelmusikkens vugge sto.
Album cover
>> Kjøp på nett

Klenodier (1985/1979)

SKRUK har funnet fram patinerte gjenstander fra bedehusets interiør, i form av 13 av de kjæreste sangene den lille flokk, i de små hvite hus i norske bygder har sunget opp igjennom vårt århundre. Vi hører "Da Jesus satte sjelen fri", "Hvilken venn vi har i Jesus", "Salige visshet" m.fl. i nye arrangementer for kor a capella.
Album cover
>> Kjøp på nett

Hallelujazz

Dette er oppfølgaren til Ytre Suløen og SKRUK si første plate, Kvite som Negrar. Igjen er det salmar og gospel-låtar frå sørstatane som dannar repertoaret, i tillegg til musikk henta frå Duke Elllingtons Sacred Concerts. Iver Kleive er med som gjestemusikar på orgel.
Album cover
>> Kjøp på nett

Kvite som negrar (1981)

Plata inneholder musikk fra negermenighetene i New Orleans. Plata er innspilt under en nattkonsert i Volda kirke. SKRUK og Ytre Suløens Jass-Ensemble fremfører her bl.a "Oh when the saints", "Down by the riverside" og "Amazing Grace", foruten en del stoff som er nytt for norske ører.
Album cover
>> Kjøp på nett

Smykker fra Bedehuset (1978)

Det finnes et skattekammer på bedehuset. SKRUK har plukket fram noen av de mest krystallklare juvelene, slipt og polert av vekkelsens varme vinder. Det er "Navnet Jesus" og "Jeg vil prise min gjenløser", sanger som har levd utenfor kirkens vegger og åpnet dører som er stengt for statsautoriserte salmebøker.
Album cover
>> Kjøp på nett

Av Moll er Du Komen Til Dur Skal Du Bli (1978)

Koret SKRUK fra Sunn-møre og orkesteret Vårsøg fra Nordmøre har laget en plate hvor de presenterer folketoner fra Møre og Romsdal, arrangert av Henning Sommerro. Musikken går mest i moll, men med tekstene er det annerledes. Innholder bl.a. "Brureslott", "Kling no klokka" og "Blant englers kor".
Album cover
>> Kjøp på nett

SKRUK (1977)

Dette er SKRUK si debutplate som inneheld ein rekke salmar, komposisjonar av Scütz og Bach, samt negro spirituals. Dette var starten på eit årelangt samarbeid med Kirkelig Kulturverksted. Plata er produsert av Per Inge Almås.
TOP